Gudstjenester

Det er Gud som innbyr til gudstjeneste. Alle som er tilstede i en gudstjeneste inviteres til å være deltakere. Gudstjenesten er et sted der mennesker møtes og sammen trer frem for Gud.

Gudstjenester

I musikk, salmesang, bønner, dåp, Bibelord, preken, og nattverd møter Gud oss, og vi møter ham. Enkeltvis og som fellesskap får vi møtes med våre gleder og sorger, vår undring, tro og tvil.

I Salhus menighet har vi en visjon: Bli i Guds kjærlighet. Det er vår bønn at den skal prege alt som skjer i menigheten, og særlig gudstjenestene som er vårt viktigste møtested.

I Salhus er det ulike typer gudstjenester:

• Den vanlige gudstjenesten uten noen særlige grupper i tanke.
  • Noen er spesielt lagt opp for barn og familier.
  • Noen for ungdom.
  • Noen for lovsang.
  • Noen for å markere spesielle dager eller hendelser.

Uansett er alle alltid like velkommen!

I gudstjenesten er det noen som har fått spesielle oppgaver:

• Presten: Leder gudstjenestene, og forkynner Guds ord.
  • Organisten: Leder musikken og salmesangen.
  • Kirketjeneren: Gjør kirkerommet klart med varme, lys, og utstyr. Ringer i kirkeklokkene. Hjelper til ved dåpen og nattverden.
  • Tekstleseren: Leser bønner og bibeltekster, og kunngjøringene. Hjelper til ved nattverden.
  • Kirkeverten: Ønsker velkommen, og er til hjelp for de som kommer til gudstjenesten.
  • Søndagskole-lærer: Noen ganger er det egen samling for barna under midt-delen av gudstjenesten.
  • Forbedere: Frivillige, som i enkelte gudstjenester, tar imot dem som ønsker å bli bedt for.
  • Andre medarbeidere: Noen synger, spiller, har ulike innslag (f.eks drama), eller gjør praktiske oppgaver.
  • Kirkekaffe-ansvarlig: Lager klart til en sosial samling etter gudstjenestene med litt å bite i og litt å drikke.
  • Kirkeskyss: Frivillige som stiller opp med privatbiler til hjelp for de som trenger transport til og fra gudstjenestene.

I Salhus er det gudstjeneste på søndager kl.11.
    Det er også ungdomsgudstjeneste 3-4 fredag hvert halvår. Kalender over gudstjenestene finner du på forsiden.